dinsdag 29 december 2015

Gouden bergen

Na een drukke periode pakken we de koffers voor een verdiende vakantie met het gezin. We schuiven aan in de file naar Oostenrijk, waar deze kerst groene heuvels op ons liggen te wachten. Gezien de vele skibakken om ons heen op de autobahn hebben veel mensen goede hoop om toch te skiën. Naast onze skischoenen ligt een stapel boeken achter in de auto. Gelukkig heeft het hotel een zwembad en een gameroom, dus de kinderen hoeven zich in ieder geval niet te vervelen.

Na twee dagen quality time in de auto arriveren we op onze bestemming. De kinderen duiken meteen het zwembad in en wanneer ik op het balkon van de hotelkamer sta zie ik de berg voor me met een dun strookje sneeuw tussen de bomen. In de lobby tijdens het inchecken zag ik dat we de kinderen voor skilessen kunnen inschrijven dus waarschijnlijk zijn er best wat afdalingen te doen. Gelukkig maar, toch nog een witte kerst. 
De volgende dag worden de jongens beiden in een klasje ingedeeld waar ze meteen Nederlandse vrienden, ook twee broers, maken. Wanneer ook Annemijn een klasje krijgt toegewezen nemen Bram en ik met een gerust hart de gondel naar boven. Daar ontmoeten we Michael en Carolien, de ouders van de skivriendjes. Ze zitten bij ons in het hotel en we spreken af voor de après ski. Na een aantal ijzige pistes met opgespoten sneeuw en een curryworst met friet op het zonnige terras nemen we de laatste afdaling om de kinderen uit de skiklas te plukken en haken we aan voor de schnaps. Naast Micheal en Carolien ontmoeten we ook Willem en Jessica en zo te merken hebben we niet alleen de eerste maar ook de tweede en derde ronde al gemist. De stemming zit er al goed in. 

Omdat het in Oostenrijk traditie is de kerstboom pas op kerstavond op te zetten, en er in plaats van  ‘Last Christmas’ ‘Anton aus Tirol’ door de bar schalt, is het kerstgevoel ver te zoeken. Boven de muziek uit probeer ik een praatje met Willem te maken en vraag wat hij voor werk doet. Hij blijkt wat pandjes te bezitten maar zou eigenlijk graag een hoerenkeet willen beginnen. Jessica komt erbij staan en zegt dat zij het ook een goed idee vindt, en dat Willem de meiden zelf wilt uitproberen. Michael rukt zich los van een serveerster met goedgevulde dirndl en biedt spontaan aan daarbij te helpen. Hij geeft aan voorkeur voor blondjes te hebben. Ik kijk naar Carolien die haar donkere lokken op de dansvloer heen en weer schudt en proost dan mee op dit briljante idee, van kerstgedachte naar ketsgedachte.


De rest van de dagen vermaken wij ons in de bar met onze nieuwe beste vrienden. Dat de meeste bergen groen zijn zie je niet vanachter een halve liter bier en de kinderen zien we eigenlijk ook niet meer. Halverwege de vierde avond kopen we ons bijna in bij de hoerenkeet maar de overeenkomst op het servetje spoelt weg met een omgevallen biertje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten